Eskorta në Dubai/ Gazetari i njohur zbardh prapaskenat: Pro*titutat sillen në Shqipëri si VIP-a

Gazeta zvicerane në shqip, Le Canton, disa ditë më parë publikoi një investigim. Sipas gazetës, në Dubai ndodhen 50 mijë punonjëse të s*ksit.

“Në vitin 2006, Emiratet e Bashkuara Arabe dëbuan 4300 pr*stituta të huaja. Besohet se aty janë edhe 500 vajza nga Shqipëria të cilat punojnë si esk*rta”, thuhet në shkrim.

Por për gazetarin Sokol Bregu, ky shkrim nuk bazohet në investigim dhe është thjesht një thashethem. I ftuar në emisionin “7pa5”, Bregu tha se për shqiptarët janë krijuar steriotipe. Në studio u bashkua edhe sociologu Gëzim Tushi përmes një lidhjeje në Skype.

Sociologu tha se ka një prirje të medieve të huaja për të vënë shqiptarët në shënjestër.

Sokol Bregu: Shkrimi është një pacavurre, nuk ka asnjë gjë që e bazon. Mënyra se si funksion pjesa e tr*fikantëve shqiptarë, paguajnë vajza gjithmonë, kështu i kanë të dashurat. Media ka fajin e tyre. Sot ka media, që i quajnë dhe influencere ato, një vajzë që nuk ka asnjë vlerë, ndahu me një e lidhu me një tjetër, për atë mund të ketë qindra shkrime. Nuk futesh dot në Dubai pa u regjistruar dikund. 80 mijë pr*stituta i duhen Spanjës gjatë sezonit veror. Pse s’ka aty shqiptare? Normalisht që ka.

Gëzim Tushi: Ka një prirje të medieve të huaja për të na vënë ne në shënjestër. Është tjetër gjë se çfarë përmasa ka në realitet dhe cilat janë arsyet e zmadhimit të fenomentit. Nuk ka statistika, pr*stitutat nuk numërohen. Fenomenet sociale nuk numërohen, peshohen. Shoqëria duhet të shikojë nëse e kemi këtë fenomen, pra dr ogën, divorcin, pr*stitucionin. Fenomeni i pr*stitucionit është ekzistent, por çfarë përmasash ka kjo mbetet për tu parë. Kemi të evidentuar faktin që kemi plot raste të vajzvae dhe femrave që për aryse karriere, suksesi, parash kanë përdorur hiret e trupit të tyre për të arritur këto rezultate. Kemi shtim të numrit të divorceve dhe shtim të atyre që nuk duan të martohen. Pra kemi rënie të numrit të martesave.

Sokol Bregu: Ti merr dikë që ushtron prostitucion dhe e sjell në Shqipëri si VIP. Kur janë keq me shikueshmërinë marrin vajza gjysmë nudo në studio, dhe duket sikur ka diçka të tillë. Shqiptarët janë si çdo komb tjetër, me uri s*ksuale. Shtëpitë publike duhet të ishin të parat. Është e domosdoshme

Leave a Comment