E dëbuan 13 herë nga Italia, por nuk hoqi dorë nga dashuria e marrë për të dashurën 18 vite më të madhe. Historia si në filma e shqiptarit që ‘mposhti’ edhe gjykatën

Kjo është historia e pabesueshme e një shqiptari që dëshmoi se dashuria triumfon mbi gjithçka.

Rasti i përket 39-vjeçarit Emiljano Fejzo i dashuruar me një 57-vjeçare nga Ukraina.

Fejzo mban rekordin si i d ëbuar 13 herë nga shteti italian dhe të gjitha këto i ka bërë për një arsye, dashurinë.

Ai ka qenë në qendër të lajmeve të ndryshme ne mediat italiane që prej vitit 2019, kur u ndalua për herë të fundit nga autoritetet në Sant’Ilario të Reggio Emilia-s, ndërsa ka rrëfyer dramën e tij para gjykatës. Ai është i dashuruar me Alinën, një ukrainase 57 vjeçare, e cila ka leje qëndrimi në Itali.

“Alina dhe unë u takuam në Itali rreth 20 vite më parë. Alina vuan nga parkinsoni. Në qershor të tri viteve më parë u detyrova të riatdhesohesha për herë të fundit. Më hipën në një avion në Milano dhe më dërguan në Shqipëri. Pas dy ditësh ajo më telefonoi dhe më tha se ishte keq. Nuk e mendova dy herë Të nesërmen i hipa një varke dhe u ktheva në Sant’Ilario për t’i qëndruar afër”, ka thënë shqiptari para gjyqtares Cristina Beretti.

Dy muaj pas kthimit në Itali ai rregulloi një leje qëndrimi me synimin e vetëm që të ishte krah partneres së tij.

Avokatja mbrojtëse e tij, Sarah Dell’Açantera, nxori para gjy katës certifikatat mjekësore, që pohonin problemet shëndetësore të partneres së tij dhe kërkoi paf ajësinë. Kjo u pranua nga gjyqtarja Beretti, sepse sjellja e tij nuk përbënte k r im, duke pasur parasysh gjendjen e Alinës. Avokatja u shpreh se ata janë të dashuruar marrëzisht me njëri-tjetrin.

“Unë e kam njohur Alinën. Janë një çift shumë i da shuruar dhe uroj që të martohen dhe të jetojnë jetën e tyre bashkë”, tha ajo në një intervistë për mediat shqiptare.

Ndërkohë 39-vjeçari është në b urg. Ai është dënuar për disa kr ime të tjera që nga rezistenca ndaj zyrtarit publik, identiteti i rre më e ten tativë vj edhje.