Kërkonin për metale të çmuara, çifti zbulon thesarin që vlen 5 mln paund

Një çift që merret me zbulimin e metaleve, ka gjetur një nga depot më të mëdha të thesarit në historinë britanike, i cili besohet se vlen rreth 5 milion paund.

Adam Staples dhe partnerja e tij Lisa Grace zbuluan gati 2.600 monedha antike që datojnë përpara 1 mijë viteve.
Shumë prej monedhave janë në gjendje të mirë dhe mund të vlerësohen diku midis 1.000 dhe 5,000 paund secila.

2.571 monedhat e argjendit janë të përbëra nga pena e mbretit Harold II. Ndërsa mbretërimi i mbretit Harold zgjati vetëm nëntë muaj, para se të goditej në sy nga një shigjetë në Betejën e Hastings, monedhat nga ajo periudhë janë jashtëzakonisht të rralla.

Grumbulli gjithashtu mendohet të përmbajë monedha nga para të panjohura më parë. Ekspertët thonë se monedhat do të kishin qenë një shumë e konsiderueshme parash në atë kohë dhe i përkisnin një personi të rëndësishëm, të pasur, i cili ndoshta i varrosi për ruajtje. /l.m