Ishte e lodhur dhe e keputur por m jeket i thane se nuk ke gje.Ja cfare zbuloj me pas 21-vj eçarja

Kur Co urtney Nettleton, një 21-vjeçare nga Shtetet e Bashkuara ndihej shumë emlodhur në mënyrë të pashpjegueshme, dhe flinte 14 orë çdo ditë, ajo filloi të shqetësohej për shëndetin e saj.

“Mjekët më thanë se ishte thjesht dem belizëm adoleshent”, tha Nettleton. Por pasi kolegët vunë re një gungë të madhe që dilte nga qafa e bjondes në janar të vitit 2022, një specialist zbuloi shkakun e vërtetë të s ëmundjes së saj kronike. “Në shkurt, u diagn ostikova me k ancer të tiroides dhe mjekët më thanë se po rritej shpejt”, – tha ajo. “Isha shumë e shkatërruar dhe e shqetësuar”.

“Unë e dija thellë se diçka nuk ishte në rregull dhe të merrja përgjigjen se ishte thjesht dembelizëm adoleshent nga mjekët ishte tepër zhgënjyese,” tha Nettleton.

Në muajt para se të merrte p rognozën e saj të zymtë, Nettleton përjetoi një sërë sim ptomash të pazakonta duke përfshirë lodhjen, gulçimin, ndjesinë e nxehtësisë, paqëndrueshmërinë, ngurtësimin e qafës, aknet dhe luhatjet me humorin.

Por ajo pretendon se mjeku i hodhi poshtë ankesat e saj, duke i banalizuar ato si dhimbje në rritje të lidhura me moshën. Dhe kështu, ajo rifilloi rutinën e saj të rregullt, duke shkuar në punë dhe duke u shoqëruar me miqtë.

Megjithëse kishte frikë se diçka nuk shkonte me trupin e saj, Nettleton mori këshillën e mjekut dhe injoroi simptomat. Megjithatë, në krye të vitit, gjithçka ndryshoi pasi kolegët i vunë në dukje deformimin në qafë dhe i kërkuan të merrte një mendim të dytë.

Më 22 mars, mes operacioneve, ajo pretendon se mjekët e informuan se nuk kishte më k ancer. “Pas operacionit tim të parë, mjeku më nxori nga spitali dhe më tha se isha plotësisht pa ka ncer dhe se nuk kisha asgjë për t’u shqetësuar”, – kujton ajo.

Por, pasi shijoi një periudhë të shkurtër lehtësimi, Nettleton-it iu tha se mësoi sërish që kishte ka ncer dhe se qelizat kan cerogjene ishin përhapur në zona të tjera të trupit të saj. Që atëherë ajo i është nënshtruar dy procedurave të tjera kirurgjikale, të cilat e kanë lënë atë të ndjehet “e dobët” dhe në gjendje ankthi.

Ajo gjen ngushëllim edhe në punë dhe është mirënjohëse për dashurinë që vazhdon të marrë nga kolegët. “Të gjithë e njohin trupin e tyre më shumë se ku shdo tjetër”, tha ajo. “Është kaq e rëndësishme t’i besoni ndjesive tuaja dhe të ndiqni instinktin tuaj, duhet të ngrini zërin për veten tuaj kur e dini se diçka nuk është në rregull”.

Burimi livng.al