Paralajmërimi I Ekspertes: Në 10 Vitet E Ardhshme, Shqipëria, Bosnja, Kroacia Dhe Serbia Do Të Kenë Probleme Me…

Paralajmërimi I Ekspertes: Në 10 Vitet E Ardhshme, Shqipëria, Bosnja, Kroacia Dhe Serbia Do Të Kenë Probleme Me…

Demografja kroate Monika Komusanac ka deklaruar për median vendase “Factor” se Ballkani do të vazhdojë të zbrazet, numri i popullsisë do të ulet dhe në disa vende do të ketë mungesë të fuqisë punëtore.

Ajo u shpreh se vendet e Ballkanit tashmë karakterizohen nga një përbërje e moshave e pafavorshme dhe popullsi në plakje. Komusanaç shpjegon se numri mesatar i të rinjve deri në 14 vjeç në vendet e Ballkanit është rreth 16 për qind, ndërsa numrin mesatar i popullsisë mbi 60 vjeç është gati 25 për qind.