Çdo grua duhet ta lexoj këtë: Ajo ishte shum e lumtur që ishte shtatzënë, por mjekët gjetën diçka tjetër

Të gjithë u gëzuan kur morën vesh se ajo ishte sht atzënë për herë të dytë. Gjithçka ishte mirë derisa ajo u sëmuur. Kur mjekët bënë imazhet e para me ultratinguj, ata gjetën diçka që e bëri menjëherë të qante. Ekografia zbuloi gjithçka dhe gjithçka, por nuk kishte fëmijë…

Në vend të vajzës së shumëdëshiruar, pasi tashmë ka një djalë, gruaja zbuloi se miitra e saj ishte plot tuumoore. Bëhet shenjë e sht atzënisë molare dhe ndodh shumë rrallë.

Në sht atzënitë molare, pas fekoondimit të miitrës, në vend të një embrioni normal, shfaqet një masë patologjike. Në një sht atzëni të tillë, nuk ka fetuus në rritje, por diçka si një dyshek i shfryrë.

Një sht atzëni molare ndodh kur qelizat që normalisht përbëjnë vilet koorionike nuk zhvillohen normalisht. Në vend të kësaj, ata krijojnë një grup flluskash uji që nuk mund të mbështesin rritjen e një embrioni normal. Rreziiku i sht atzënisë molare është më i lartë tek gratë mbi 40 vjeç.

– Gruaja ime ishte vazhdimisht e sëmuurë dhe me fëmijën e parë nuk ishte kështu. Ne bëmë ekografinë e parë në javën e 11-të dhe lajmi nuk ishte i mirë, shkruante bashkëshorti i saj, i cili ndau historinë e tyre për të rritur ndërgjegjësimin për gjendjen mjekësore.

– Në video nuk kishte asnjë fëmijë. Në vend të kësaj, ne pamë shumë flluska. Ato quhen sht atzëni molare. Gruaja ime duhej t’i nënshtrohej një ooperaciioni. Në raste të tilla ka shumë gjasa që të bëhet hiister ektomi (operaacion për heqjen e miitrës), ka shkruar bashkëshorti.

Për fat të mirë, kiirurgu ishte mjaft i aftë sa nuk iu desh të hiqte orgaanet. Me fjalë të tjera, gruaja e tij ka pak vështirësi, por mund të mbetet sht atzënë. Në fund të fundit, kështu ka përfunduar i shoqi.

– Edhe pse nuk e zgjeruam familjen, jam mirënjohëse që kam një djalë të mrekullueshëm dhe një grua të cilën e dua më shumë se çdo gjë në botë.