Tronditen shkencëtarët pasi qe zbuluan disa sekrete për milingonat, kush ia mësoi milingonës këtë?!

Shkencëtarët kanë zbuluar se milingonat, pasi mbledhin kokrrat dhe farat që u nevojiten për ushqim, i fshehin ato nën tokë dhe i thyejnë në dy gjysma. Këtë e bëjnë, sepse, nëse kokrrat ndahen në dy gjysma, ato nuk mbijnë më, pavarësisht kushteve dhe mjedisit të përshtatshëm. Por, ajo që i ka habitur shkencëtarët është se pse milingonat vetëm farat e korianderit i ndajnë në katër pjesë.

Pas kërkimeve kanë arritur të zbulojnë se farat e korianderit mund të mbijnë edhe nëse ndahen përgjysmë, por nuk mbijnë nëse ndahen në katër pjesë.

Pra, kush ia mësoi milingonës këtë?!
Qofsh i lavdëruar, o Zot, sa i lartësuar që je! Ti nuk e mësove vetëm njeriun, por çdo gjallesë tjetër. Ty të takon falënderimi!