Blogerja dhe ekspertja Zhaklin Lekatari thotë se fajin e kanë burrat që s’po ngelen sht atzëna

Teksa lindshmëria në Shqipëri ka rënë, sipas raporteve të fundit të INSTAT, për blogeren Zhaklin Lekatari burrat duhet t’u bëjnë më shumë shërbime grave.

Shk aqet e këtij fenomeni janë disa tregues shoqërorë e demografikë si emi gracioni apo vënia e karrierës para konc eptimit të mëmësisë, e shumë të tjerë.

Lekatari ka thënë tërthorazi se përgjegjës për numrin e ulët të lindjeve në vend janë edhe burrat, kjo pasi përgjegjësitë u lihen grave.

“Nuk më pëlqen qasja në dy ndasi dhe gratë duhet të zgjedhin. Pse nuk analizojmë çfarë mund të bëjmë për gruan, që s’ka shërbime të mjaftueshme sp eciale dhe ekonomike. Pse vazhdojmë të presim vetëm nga gratë.

A janë burrat përgjegjës për numrin e ulët të lindjeve? Ata duhet të japin kontributin e tyre edhe pas lindjes së fëmijës, edhe gjatë rritjes së tyre. Nuk kemi pse u heqim copëza lirie grave, por duhet t’u jepen më shumë shërbime”,-tha ajo ndër të tjera.