U nis me gomone për në Angli, shqiptari rrëqeth: Pagova 4 mijë euro dhe më ktheu pölicia

Shumë shqiptarë duan të largohen drejt vendeve të tjera me gomone dhe kanë qenë jo të pakta rastet kur janë kapur nga pol icia. Më i fundit ka qenë një rast i shpërndarë në rrjetet sociale, ku shihen shqiptarë që janë nisur drejt Anglisë, por janë ndaluar nga p oli cia franceze.

Në përpjekje për të kaluar nga një plazh afër Dunkirk në video, ata janë lyer me spraj nga efek tivët për të mos lejuar largimin e tyre. Channel 4 News bën me dije se në grupin e emigrantëve ishin shqiptarë, kurdë dhe irakianë.

Së fundmi gazetari Abcnews.al, Ermal Vaka, ka intervistuar një prej personave që ishte pjesë e këtij grupi shqiptarësh që tentuan të largoheshin me gomone drejt Britanisë së Madhe. Ai ka rrëfyer se ka paguar 4 mijë euro por udhëtimi nuk shkoi siç parashikohej pasi u kapën nga po licia.

Mes të tjerash ai ka treguar edhe rrugëtimin e vështirë duke thënë se kushdo që e provon konkretisht po luan me jetën. “Nuk ka më keq se udhëtimi me gomone. Mos e pyet. ”