Arrᶒstohet mësuesi, pasi nuk pranoi ta quante vajzë nxënësin trā nsgjinȯr: Jam i krishtᶒrë, pro familjes!

Arre stohet mësuesi, pasi nuk pranoi ta qua nte vajzë nxënësin tr ansgjinor: Jam i kr ishterë, pro familjes!
Një mësues në Irlandë është arr estuar nga policia, pasi në orën e mësimit, ai nuk pranoi që një nxënës tr ansgjinor, që ishte djalë, t’i drejtohej me përemrin ‘ajo’. Mësuesi u pezullua nga shkolla, por ai u kthye sërish atje për të dhënë mësim, pasi profesionin e tij e quan të sh enjtë.

Në gjykatë, mësuesi i tha gjyqtarit:

Unë jam mësues dhe nuk dua të shkoj në bu rg. Unë e dua shkollën time, me moton e saj Res Non Verba, veprimet jo fjalët, por jam këtu sot sepse thashë që një djalë nuk do ta quaj vajzë.

Tr ansgjinorizmi është kundër besimit tim të krishterë. Është në kundërshtim me shkrimet e shenjta, në kundërshtim me moralin e Kishës së Irlandës dhe të shkollës sime.

Pasi gjykatësi Michael Quinn mori vendimin e tij, zoti Burke tha:

Është m arrëzi që do të më çojnë nga kjo sallë gjyqi në bu rg, por nuk do të heq dorë nga besimet e mia të krishtera, pro familjes.