VRlTEN 10 persona, 15 të pIagosur. ldentifikohen autorët. PoIicia: Janë të rrezikshëm!

Tr agjedi në Kanada. 10 persona janë v rarë e 15 kanë mbetur të pl agosur si pasojë e një su lmi të kryer nga dy persona në provincën qendrore Saskatchewan të vendit. Vi ktimat u gjetën në 13 vende në Kombin James Smith Cree dhe fshatin e afërt të Weldon.

Dy autorët e dyshuar quhen Damien Sanderson dhe Myles Sanderson. Ato janë në arr ati dhe d yshohet të ar matosur. Banorëve u është thënë të strehohen në vend, pasi rre zikohen të su lmohen nga autorët.

“Qëndroni në një vend të sigurt. Kini kujdes, mos lejoni të tjerët të hyjnë në banesën tuaj,” shkroi në Tëitter Policia Mbretërore Kanadeze e Saskatchewan (RCMP).

Aktualisht janë ngritur pika kontrolli, me policinë që kontrollon identifikimin e udhëtarëve dhe shoferëve u është kërkuar që të mos marrin autostopët.

Një gjendje e jashtëz akonshme është shp allur në James Smith Cree Nation, një komunitet indigjen me rreth 2000 banorë në veri-lindje të ëeldon, ku jetojnë rreth 200 njerëz. Një alarm për persona të rrezikshëm u dërgua në të gjithë telefonat celularë në të gjithë provincat e Saskatcheëan, Manitoba dhe Alberta, një rajon i madh pothuajse sa gjysma e Evropës.

Ky është një nga aktet më vd ekjeprurëse të dh unës masive që Kanadaja ka parë ndonjëherë. Kryeministri Justin Trudeau e përshkroi su lmin në Tëitter si “të t merrshëm dhe ze mërthyer”.

“Jam i tr onditur dhe i shka tërruar nga su lmet e tme rrshme sot,” tha ai në një deklaratë. “Ata që janë përgjegjës për su lmet e neveritshme të sotme duhet të sillen plotësisht para drejtësisë”.

Në një konferencë shtypi, policia tha se mund të kishte më shumë njerëz të pla gosur se 15.

BURIMI: BBC