Një lajm i mirë për ata persona që konsumojnë djegës / Konsumo Sa Më Shumë Speca Djjegës Ja Përse..!

Një lajm i mirë për ata persona që konsumojnë djegës / Konsumo Sa Më Shumë Speca Djjegës Ja Përse..!

Nëse ju pëlqejnë shumë speecat djeegës ja disa lajme të mira për ju. Një hulumtimi i ri sugjeron se gjithë ajo e djeegur nga speci do ju bëj më të fortë ndaj sëmunddjevee të zemrës apo kannceriit.

Me shumë mundësi ju do të jetoni më gjatë se sa shokët tuaj që nuk janë fansa të specit djeegës. Një përmbledhje e studimeve e cila përfshinte të dhëna shëndetësore nga më shumë se 570,000 njerëz nëpër botë, zbuloi se njerëzit që hanë speca djeegës kanë 26% më pak rreeziik të vdeesiin nga sëmunddjeet e zemrës dhe 23% më pak nga kanncerii krahasuar me njerëzit që hanin rrallë ose kurrë speca djeegës.

Speecat djeegës ndihmojnë në uljen e kolesterolit në gj ak dhe parandalojnë mpiiksjeen e tij. Duke i konsumuar ato ju shmangni godiitjeet në truu dhe zemër. Specat e kuq djeegës, janë të pasura me vitaminën A. Kjo është shumë e nevojshme për një sistem të fortë imunitar. Ai është gjithashtu një antiioksidannt i fuqiishëm dhe ndihmon në shëndetin e syve.

Speecat djeegës janë shumë të pasura dhe me vitaminën C. Nëse do të përfshini speciin djeegës në regjimin tuaj të përditshëm, kjo mund të përshpejtojë metabolizmin dhe mund t’ju ndihmojë të hiqni kile duke djeegur më shumë kalori gjatë ushtrimeve.