7 të νdêkur nga një tërmet me magnitudë 6.8 ballë

Një tërmet i fortë ka v r arë shtatë persona dhe ka shkaktuar rrëshq itje dherash në qytetin Sichuan të Kinës. Sipas mediave vendase, magnituda ka qenë 6.8 ballë dhe ka tro nditur banorët e qytetit të madh nën izolim në Kinën jugperëndimore këtë të hënë.

Sichuan, i cili ndodhet në buzë të Rrafshnaltës Tibetiane ku takohen pllakat tektonike, god itet rregullisht nga të rmetet. Dy tërmete në qershor vr anë katër persona.

Autoritetet raportuan shtatë vd e kje, rrëshqitje dheu dhe dë mtime në shtëpi dhe ndërprerje të energjisë, tha transmetuesi shtetëror CCTV. Një rrëshqitje e dheut bII okoi një autostradë ruraIe, duke i lënë inertet të shpërndara, tha Ministria e Menaxhimit të Emergjencave.

Tërmeti u ndje 200 kilometra larg në kryeqytetin e provincës, Chengdu, ku një shp ërthim C0 VlD-19 ka kufizuar jetën e 21 milionë banorëve sipas politikës së rreptë të Kinës “zero-C0 VlD”.

Tërmeti më vdekjeprurës i Kinës në vitet e fundit ishte një t ërmet me magnitudë 7.9 në vitin 2008 që v r au afro 90,000 njerëz në Sichuan. Të rmeti shka tërroi qytete, shkolla dhe komunitete rurale jashtë Chengdu, duke çuar në një përpjekje shumëvjeçare për të rindërtuar me materiale më rezistente.