Ministri i Financave të Kosovës suImohet me mieII në Prishtinë (VIDEO)

Ministri i Financave të Kosovës është që lluar me mi ell këtë të shtunë në Prishtinë. Video e momentit që qël lohet është publikuar në llogarinë në Facebook të Dardan Molliqajt, kryetar i Partisë Socialdemokrate të Kosovës, dikur anëtar i Vetëvendosjes.

“Aksion simbolik për punëtorët. Nuk mund të normalizohet luf ta e pa precedentë që Hekuran Murati u ka shp allur punëtorëve. Prandaj, aksion, ndërhy rje, rezistencë”, shkroi Molliqaj në Facebook.

Reagimi vjen si pasojë e një vendimi të ministrit Murati për të mos kaluar pagat e muajit gusht për nëpunësit në sistemin arsimor dhe nëpunës civilë në institucionet lokale dhe qendrore të cilët kanë zhvilluar një grevë.

Kërkesa kryesore e sindikatave të këtyre punëtorëve është marrja e pagesës prej 100 eurosh, si ndihmë për rritjen e përgjithshme të çmimeve. Paketa e miratuar nga qeveria përfshin vetëm pensionistët.(noa.al/M.D)