Lum si nënat që lindin në shtator, arsyet pse fëmijët e tyre lakmohen nga të gjithë

Кemi hyrë zyrtarisht në muajin shtator, e për pak ditë mirëpresim stinën e vjeshtës.

Nëse vera është sezoni i dasmave, duhet të dini që ai i vjeshtës është sezoni i lindjeve.

Më poshtë do të ndajmë me ju faktet më interesante për bebet e lindura në muajin shtator.

Fëmijët e lindur në muajin shtator janë më të lumtur se fëmijët e lindur në muajt e tjerë.

Time.com raporton se këto bebe kanë më pak gjasa të zhvillojnë depresion dhe çrregullime bipolare.

Në shtator kanë lindur njerëzit më paqësor e më pak problematikë.

Janë më të prirur ndaj alergjive dhe astmës.

Sipas ‘’Prevention com’’, ata që lindin në vjeshtë janë 30% deri në 90% më shumë të rriskuar të preken nga alergjitë.

Janë më të gjatë se fëmijët e tjerë, kjo për shkak të vitaminës D, ndaj të cilës mamatë janë të ekspozuara në diell gjatë verës.

Nëse doni fëmijë të suksesshëm është mirë që ngjizjen e tyre ta nisni në fund dhjetori ose në janar.

Sipas një kërkimi të bërë nga Universiteti i Torontos, Northestern University, fëmijët e lindur në shtator kishin rezultate më të mira në shkollë.

Kjo ndodh pasi fëmijët e lindur në shtator janë më rritur kur nisin shkollën, krahasuar me moshatarët e tjerë.